Antigone : Antigone

Sep 28, 2018   //   by Gerard   //   nieuws  //  No Comments
ANTIGONE
Zoals je kunt zien, ben ik de Antigone waar dit verhaal naar is vernoemd, ik ben de trotse dochter van Oedipus.
De meeste mensen vinden mij moeilijk te doorgronden, maar eigenlijk is het heel simpel. Ik ben een dromer, een familiemens, maar bovenal ben ik een liefhebber van dier en natuur. Mijn voedster mag dit echt niet weten, maar ik hou ervan om tijdens mistige ochtenden te verdwalen in de natuur. En ja, ik ben ook een beetje koppig, dat is een familietrekje.
Niet om je te deprimeren, maar in dit verhaal, mijn verhaal, zal ik sterven. Ja, dat is misschien een beetje overdreven, maar zo is het nou eenmaal beschikt. Niets aan te doen. Mijn ondergang is minder belangrijk dan rechtvaardigheid en daar zal ik tot mijn dood voor strijden. In tegenstelling tot mijn oom Creon geloof ik dat mijn broer het recht heeft op een begrafenis, sterker nog, ik vind het belachelijk dat hij mijn broer op deze walgelijke manier als voorbeeld probeert te stellen. Ze willen dat ik het begrijp, maar zij begrijpen mij ook niet. Ze begrijpen niet dat het recht moet zegevieren, koste wat het kost. En ja, daar offer ik dan ook alles voor op, zelfs de liefde. Dat is mijn lot.
Antigone wordt gespeeld door Andika de Visser

Comments are closed.