Antigone : Wachter

Sep 28, 2018   //   by Gerard   //   nieuws  //  No Comments

Wachter Jonas van de tweede compagnie.

Ik ben 39 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen. Met mijn kameraden in de kroeg leg ik graag een kaartje en dan vloeit de wijn rijkelijk. Ik ben sergeant geweest in het leger, maar heb bij getekend en ben nu wachter bij het piket. Voor mij geld alleen het bevel. En bevel is bevel. Nadat Eteocles en Polynicus elkaar hadden gedood voor de poorten van de stad, hebben wij wachters van het piket de opdracht gekregen om de wacht te houden bij het rottende lijk van Polynicus. Wij moeten er voor zorgen dat er niemand in de buurt van het lijk komt en het waagt om het te begraven. Het is geen prettig klusje, maar bevel is bevel. En nu heeft dit schepsel geprobeerd om het lijkt te begraven en nog wel onder onze neus. Gelukkig is het ons gelukt om haar te pakken en nu brengen we haar naar onze koning Creon. Zodat hij kan zien dat wij onze opdracht goed hebben uitgevoerd. Want bevel is bevel.

De wachter wordt gespeeld door Wim Bol

Comments are closed.