Antigone : Voedster

Sep 28, 2018   //   by Gerard   //   nieuws  //  No Comments

Ik ben de voedster.

Ik werk al jaren voor de koninklijke familie, de afstammelingen van Labdacus. Ik heb de kinderen van Oedipus en Iocaste  allemaal groot gebracht. Eteokles en Polinicus, de brutale tweelingbroers en ook de meisjes Antigone en Ismene.  Ik hield van allemaal, ja zelfs van de onbehouwen tweeling, maar Antigone is mijn oogappeltje. Ze doet me aan mezelf denken, toen ik nog jong was. Ze is een wildebras, altijd buiten bezig met haar hond en ze ziet er nooit uit als een dame. Ik heb haar moeder beloofd dat ik haar op zou voeden als een net meisje, maar  dat valt niet mee. De laatste tijd, sinds haar verloving met Hemon begint ze wat volwassener te worden. Maar  sinds de bloedige veldtocht van Eteokles en Polinicus is zij onrustig en ongedurig. Ik maak me zorgen om haar.

 

De voedster wordt gespeeld door Marjolein Gilhuis

Comments are closed.