Antigone : Ismène

Oct 2, 2018   //   by Gerard   //   nieuws  //  No Comments

Mijn naam is Ismène. Dochter van koningin Locaste en Oedipus. Mijn zus, Antigone, was als kind al ongehoorzaam. Ze luistert niet en doet niet netjes, zoals het hoort. Mijn jeugd was daardoor al moeilijk genoeg. Mijn leven is echter nog zwaarder geworden sinds mijn broers, Etheocles en Polynicus, zijn overleden. Mijn oom, Creon, zit nu op de troon. Hij is nu de koning van Thebe. Hij is machtig, zoals alleen mannen dat kunnen zijn. Mijn zus, Antigone, begrijpt niet dat zij zich aan zijn heerschappij moet onderwerpen. Ze wil onze broer gaan begraven terwijl dit verboden is. Ze begrijpt niet dat ze moet luisteren naar de koning, naar het gezag, en dat ze nog meer schande brengt over ons gezin. Het enige dat ik wil is een rustig leven leiden. Ik wil dansen, zingen, en trouwen met een mooie man. Mijn oom is nu de koning, laten we naar hem luisteren, zusje. Het leven is al zwaar genoeg. Ach, laat Antigone toch niet steeds van die domme dingen doen.

Ismène wordt gespeeld door Ilse de Jonge

Comments are closed.