Marathondans

In april 2010 speelde Drijfzand Marathondans.

De hele nacht doordansen is heerlijk. Maar meer dan 50 dagen dansen aan één stuk is een marteling. En dat is Marathondans. Drijfzand laat in dit stuk de uitputtingsslag zien die het geweest moet zijn voor de mensen die zich hieraan waagden.

Een voorstelling met naast spel en dans ook veel live muziek en zang.

Het stuk speelt in Amerika tijdens de crisisjaren 30. Op zoek naar een beetje geld melden wanhopige mensen zich bij een danstent in Los Angeles voor een wedstrijd marathondansen. Ze tekenen een contract om zonder onderbreking door te dansen tot er nog maar één danspaar over is. Alleen dat danspaar krijgt de geldprijs van 1000 dollar.

Het duurt lang voordat er een danspaar uitvalt. Uitgeput doorbreken de dansers de 100 uur. Onderlinge concurrentie maakt de sfeer gespannen. Ze gaan dóór en breken de grens van 1000 uur. Er valt een dode. Deelnemers worden hysterisch of raken slaags met elkaar.

Het publiek geniet pas als de dansers lijden. Dàt is het motto van de showmaster Rocky die het dansfestijn aan elkaar praat. Hij stelt de dansers steeds zwaarder op de proef om er een goede show van te maken. Want alleen dan komt er geld in het laatje. Daarbij gaat hij over lijken. Begeleid door een onvermoeibaar live-orkest rennen de dansers over de dansvloer, soms aan elkaar vastgebonden, met de voeten of rug aan rug. Ze laten zien dat ze goed kunnen dansen, maar na 1000 uur is het dansen overgegaan in hangen en strompelen . Alleen de allersterksten houden het vol.

Regie : Gerard van Rijnstra en Edith Hazebroek

Choreografie : Mauke Vink

Muzikale leiding : Paul Sonneveld

Spelers :

Angeline Kriek, Rob Buscop, Matty Bijsterbosch, Adrie van Wijk, Jacques Börger, Annelies Bouman, Dick Aartsma, Jolanda de Lange, Rebecca Paardekooper-van kats, Thijs Voncken, Petra Arnold, Mike Spronkmans, Ludwig Versluis, Gerard van Rijnstra, Nathalie Diender-van Kats, Edwardo van den Bergh, Nadine van der Hulle, Harry Weijer, Marina Meijers, Astrid Vrakking

Orkest :

Paul Sonneveld, Yvette Philippa, Hans van Zwol, Frank van Vliet, Ton Rhijnsburger, Lenie van Rosse, Barbara Beckers, Jeroen Talla

de bitterzoet

de bitterzoet

oedipus