De Kersentuin

In januari 2010 speelde Drijfzand de voorstelling De Kersentuin van Tjechov. Een integrale uitvoering van deze klassieker .

Wat gebeurt er met een familie wanneer zij een kostbaar familiebezit dreigt te verliezen?
Na een jarenlang verblijf in Parijs, waar ze al haar geld heeft opgemaakt, keert Ljoebov terug op haar landgoed, waar de kersenboomgaard nog altijd prachtig in bloei staat. Maar de tijd heeft niet stilgestaan. Ljoebov wordt opgewacht door de rijk geworden koopman Lopachin, die de familie benadrukt dat hun kostbare bezit vrijwel failliet is.
Lopachin komt met een uniek voorstel om uit de schulden te komen: een stuk van de grond kan worden verkaveld om zomerhuisjes te plaatsen. Alleen moet de kersentuin met al die mooie en gelukkige jeugdherinneringen dan wel op de schop.
Ljoebov is niet te overtuigen en de familieleden willen er niets van weten. Ze blijven hangen in hun verleden, verliezen zich in onrealistische oplossingen en sluiten de ogen voor de toekomst.
Het resulteerde in 8 prachtige voorstellingen met uitgekiende muziek en prachtig lichtplan in Theater ’t Kapelletje waar het spelplezier en de vonken van het toneel afspatten.

Regie :  Gerard van Rijnstra en Thérèse Osseweijer

Spelers :

Edith Hazebroek, Rivka de Jonge, Frances Gallimore, Wim de lange, Ronald Ossendrijver, Mike Spronkmans, Renée v.d. Hulle-Ossendrijver, Piet Roos, Anouk Postma, René Roza, Matthijs Scheeper

 

 

de bitterzoet

de bitterzoet

oedipus