Oom Wanja

 

 

Op het landgoed van Oom Wanja en zijn nichtje Sonja wordt sinds jaar en dag met opgestroopte mouwen gewerkt, zet Marina de thee op gezette tijden klaar en eet men geen hap meer dan nodig. Maar dan komt de professor met zijn mooie en veel jongere vrouw Jelena op bezoek. Op ondoorgrondelijke wijze leggen ze de dagelijkse orde en regelmaat volledig lam.

Al gauw slaat de wanhopige verveling toe en weet men van niets anders meer dan drinken, eten en filosoferen. En dat levert bepaald geen rooskleurige inzichten op: ‘Nachtenlang doe ik geen oog dicht van ergernis en woede, dat ik mijn tijd op zo’n stompzinnige manier heb verknoeid, dat ik alles had kunnen hebben, waar ik nu op mijn leeftijd nooit meer aan toekom’  – Wanja.

Alsof de boel nog niet genoeg is verstoord, doet de plaatselijke dokter er nog een schepje bovenop. Ineens komt hij dagelijks over de vloer, tot grote ergernis van de professor en Wanja. Sonja valt als een blok voor de dokter, maar hij heeft alleen maar oog voor bossen en…Jelena. Bij gebrek aan aandacht en vertier, windt Jelena de mannen maar al te graag om haar vinger. Maar wie daar nu echt gelukkig van wordt?

Oom Wanja is een aangrijpende theatertekst van Anton Tsjechov. Over een groep mensen die vurig verlangen, maar gevangen zijn in een uitzichtloze situatie.

rolverdeling :

Wanja : Eric Heugens ; Astrov : Hans Pieter Stekelenburg ; Alexander : Piet Hein van Gilse ; Telegin : Martijn Smiers ; Sonia : Stella Zwaan ; Jelena : Frances Gallimore ; Marina : Toi van Gelder ; Maria : Christine van Roekel
regie : Gerard van Rijnstra

voorstellingen :

1, 2 en 3 april 2016 :  Het Zakkendragershuisje Rotterdam; 8, 9, 10, 15, 16 en 17 april 2016 : ‘t-Kapelletje, Rotterdam ; 22, 23 en 24 april 2016 :  Rotterdamse Salon , Rotterdam

 

voorstellingfoto’s :

 

de bitterzoet

de bitterzoet

oedipus