Orestes

 

ORESTES

U kent dit Griekse verhaal misschien wel: een zoon vermoordt zijn moeder, nadat zij overspel heeft gepleegd. Hij wordt vervolgens getergd door wraakgodinnen uit een andere wereld en door de gewone stervelingen veroordeeld tot de dood. Dat is een tragedie, toch? Theatergroep Drijfzand speelt dit jaar het verhaal van Orestes, maar mét een verrassende twist.

Het Griekse drama Orestes werd geschreven door Euripides. En inderdaad, alle ingrediënten voor dramatisch epos zijn aanwezig: een held (of juist niet?), zijn kwaadaardig-lieftallige zuster, boze mannen, een Olympische God en razende Furiën. Orestes wordt heen en weer gekaatst tussen lot, bestemming, wet en wanhoop. Maar op het eind klinkt de opmerking: “wat een komedie!”

Want is Orestes wel een tragedie? Alle ingrediënten voor een komedie zijn óók aanwezig: een rappende koning, een hilarische slaaf, een heupwiegende Helena en wraakgodinnen die als furieuze kopzorgen de draak steken met Orestes’ heldhaftigheid. Hoe het eindigt? Dat kunt u in maart 2019 zien op twee verschillende locaties in Rotterdam.

Nieuwsgierig geworden naar deze unieke theaterervaring? Reserveer dan tijdig een goede stoel in het ‘Theatron’.

Drijfzand speelt Orestes op:

  • 1, 2, 3 en 8, 9 en 10 maart 2019 in Het Zakkendragershuisje (Voorstraat 13, Rotterdam)
  • 15, 16 en 17 maart 2019 in Theater In de Lugt (De Lugt 17, Rotterdam-Overschie)

Spel :
Sjoerd Wortelboer;  Anja Beverwijk; Eric Heugens; Stella Zwaan; Eric van Poederooijen; Bertram Burggraaf; Jolijn van Keulen; Liselore Suur, Hester Eekhof, Sylvia van Eijnatten; Jacques Börger; Piet Hein van Gilse

Regie: Gerard van Rijnstra – Productie: Edith Hazebroek, Drijfzand Theaterproducties

aanvangstijden : vrijdag/zaterdag : 20.15 uur zondag : 14.15 uur

entree : Zakkendragershuisje: € 12,50   IndeLugt: € 14,50

TRAILER

Orestes is mede mogelijk gemaakt door:
Elise Mathildefonds
stichting ter bevordering Volkskracht
Erasmusfonds

fotografie : Naomi Stekelenburg

 

de bitterzoet

de bitterzoet

oedipus