Othello

Edit Page

Othello:

Nadat de zwarte legerofficier Othello in het geheim is getrouwd met Desdemona, dochter van een senator in Venetië, moet hij zich verantwoorden. Na een liefdesverklaring van Desdemona accepteert men het huwelijk en wordt hij benoemd tot aanvoerder van het leger op Cyprus.

Nadat hij Cassio heeft benoemd tot zijn luitenant, wil de gepasseerde, jaloerse Iago zowel Cassio als Othello ten val brengen. Cassio verliest zo zijn baan en Othello gaat door Iago’s geraffineerde insinuaties geloven dat zijn vrouw hem bedriegt met Cassio. Hij wurgt haar en hoort dan van Iago’s vrouw dat Desdemona onschuldig was. Door het vernemen van deze wrede waarheid pleegt hij zelfmoord.

 

Belangrijke thema’s uit het stuk zijn liefde, jaloezie, ambitie en wraak. Maar ook is het stuk doordrenkt met vooroordelen over afkomst en sekse.

De voorstelling heeft nog steeds een grote actualiteitswaarde en we spelen deze klassieker van William Shakespeare dan ook in een hedendaagse vormgeving.

 

Spel:

Albert Matil, Stella Zwaan, Bas van Eijk, Sjoerd Wortelboer, Marc van de Wiel, Nico Nijenhuis, Martine Sintmaartensdijk, Marjolein Gilhuis en Hester Eekhof.

 

Regie: Dick Janson

Assistent regie: Wim Bol

Productie: Drijfzand Theater producties

 

Voorstellingsdata:

15, 16, 17, 22, 23, 24, 29, 30 november en 1 december 2019:

Het Zakkendragershuisje, Voorstraat 13, 3024 RS Rotterdam

Uitverkocht !

de bitterzoet

de bitterzoet

oedipus