De Drie Zusters

De drie zusters

Eén van de belangrijkste stukken van Tsjechov (1860-1904. Tsjechov was een tijdgenoot van onder andere Oscar Wilde en Emile Zola, die hij bewonderde.

In de drie zusters voelen we het einde van de fin de siècle naderen, zij het dat het in het dan nog feodale Rusland trager tot uiting kwam. De officieren en de drie zusjes leven in volledige lethargie en filosoferen en drinken er lustig op los en doen eigenlijk niets.

In de drie zuster draait het vooral om onvervuld verlangen, melancholie, jaloezie en het onvermogen om lief te hebben.

Uiteraard komen er ook hier bijzondere types voor, kenmerkend voor Tsjechovs werk. Zij verluchtigen het stuk dat niet als zwaar drama gespeeld wordt, maar eerder als absurdistische komedie. Ongeveer zoals  Tsjechov het zelf bedoelt heeft.

Regie: Gerard van Rijnstra

Rolverdeling :

Prozorov, Andrei Sergejevitsj: Sjoerd Wortelboer; Natasja, Natalja Ivanovna, zijn verloofde, later zijn vrouw: Jephta de Visser; Olga, zijn zuster: Stella Zwaan; Masja, zijn zuster: Iris van der Sluis; Irina, zijn zuster: Andika de Visser; Koelygin, Fjodor Iljitsj, leraar aan het gymnasium, echtgenoot van Masja: Nico Nijenhuis; Versjinin, Alexander Ignatjevitsj, luitenant-kolonel, batterijcommandant: Eric van Poederooijen; Toezenbach, Nikolai Lwovitsj, baron, eerste luitenant: Bertram Burggraaf; Soljony, Vasili Vasiljevitsj, stafkapitein: Dick Janson; Tsjeboetykin, Ivan Romanovitsj, militair arts: Piet Hein van Gilse

Speeldata: 30 september t/m 16 oktober 2022, aanvang: vrijdag en zaterdag 20.15 uur, zondags om 14.15 uur

geprolongeerd : 19 en 20 november 2022

toegangsprijs: €15,-

Locatie: Het Zakkendragershuisje, Voorstraat 13, 3023 RS Rotterdam

Reserveren

wonderlijkdelfshaven

oedipus