Thuiskomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vier mannen uit de lagere sociale klasse: de tirannieke, explosieve Max, zijn broer Sid, die zich niet uit het veld laat slaan en zijn zoons Lenny, souteneur met een watervlugge babbel en Joey, een amateurbokser met een grote seksuele potentie, zijn binnen hun mannengemeenschap voortdurend in de weer hun territorium af te bakenen.

Ze maken elkaar het leven zuur met hatelijkheden en openlijke vijandigheden. In dit mannendomein geldt het recht van de sterkste. Wie zich niet aan deze junglewet conformeert, verlaat het strijdtoneel als de onvermijdelijke verliezer.

Dan komt derde zoon Teddy, die aan de universiteit filosofie doceert en het milieu is ontgroeid, onverwacht uit Amerika om zijn vrouw Ann, voormalig pornomodel, aan de familie voor te stellen. Al gauw blijkt dat hij te lichtzinnig vertrouwt op vanzelfsprekend geacht moreel fatsoen. Vader, oom en broers storten zich onmiddellijk op Ann als uitgehongerde roofdieren. Zij ondergaat hun grofheden, seksuele vrijpostigheden en handtastelijk gedrag stoïcijns alsof het haar niet treft. Ann lijkt ongrijpbaar, maar voelt zich als een magneet aangetrokken tot de vier mannen.

Pinter zou Pinter niet zijn als er niet iets gebeurt in de relaties waardoor de verhoudingen binnen de kortste keren totaal omgedraaid worden.

Max :   Piet Hein van Gilse      Lenny :   Bas van Eijk    Teddy:   Bertram Burggraaf     Sid:  René Roza            Ann:   Stella Zwaan    Joey:   Wim Bol

Regie: Gerard van Rijnstra

Voorstellingsdata :
24 en 25 november 2017       Zakkendragershuisje Rotterdam, aanvang 20.15 uur
26 november 2017                Zakkendragershuisje Rotterdam, aanvang 14.15 uur
1 en 2 december 2017          Rotterdamse Salon, Rotterdam,aanvang 20.15 uur
8 en 9 december 2017          Theater ’t Kapelletje Rotterdam, aanvang 20.15 uur
10 december 2017                Theater ’t Kapelletje Rotterdam, aanvang 14.15 uur
Entree: € 12,50 / € 15,00

reserveren

trailer[youtube_sc url="https://youtu.be/t1r81K9Nv-U"]

**********************************************************************************************

Joey

Ik ben Joey, de benjamin van de familie. Overdag werk ik in de sloop, en ’s avonds “sloop” ik ook wel eens wat.

Maar mijn hart ligt bij boksen, ik train hard en zodra ik meer wedstrijden ga doen dan breek ik helemaal door.

Ik woon nog thuis bij mijn vader, broer en oom. Mijn moeder stierf toen ik nog jong was, dus een beetje vrouwelijke warmte is altijd welkom.

Soms neemt mijn broer Lenny me mee op stap en dan kan het er ruig aan toegaan.

Joey wordt gespeeld door Wim Bol.

 

 

 

 

 

 

************************************************************************************************

Lenny

Ik ben Lenny, het is maar dat je het weet. Voor mij telt maar een ding, geld. De drank en vrouwen wil ik dan wel delen, maar ze blijven van mij. Als je meewerkt zal ik je matsen, maar als je me bedondert kom je van een koude kermis thuis.

Ik heb altijd voor mijn eigen plek moeten vechten, mijn moeder stierf toen ik nog jong was en mijn vader…..ach.

Je kunt wel je poten uit je lijf werken of veel boeken hebben gelezen, maar dat wil niet zeggen dat je wat verdiend of gelukkig bent. Mijn doel is zoveel mogelijk geld verdienen met zo min mogelijk doen, ik laat graag anderen voor me werken. Maar als ik nog een keer met mijn moedertje kon praten zou me dat toch heel wat waard zijn. Maar ja ” life goes on” eens kijken of er nog ergens wat te scoren valt.  Ik ben Lenny, het is maar dat je het weet.

Lenny wordt gespeeld door Bas van Eijk

*************************************************************************************************

Sid

Sid ben ik genoemd door mijn moeder en mijn vader. In het ouderlijk huis woon ik nog steeds. Samen met mijn broer Max en twee van zijn zoons. Zijn oudste zoon, mijn lieveling, woont in Amerika. Daar ben ik best trots op. Hij heeft het, net als ik, gemaakt in de maatschappij. Ik ben privé-chauffeur. Ik mag wel zeggen, de beste van de zaak. Mijn wagen ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Ikzelf ook. En in mijn wagen geen flauwekul. Ik weet hoe het hoort. Ik verdien het geld in dit huishouden. Max mag blij zijn dat ik zijn gezin onderhoud. Sid wordt gespeeld door René Roza

 

 

 

 

 

 

 

 

*************************************************************************************************************

Ann

Ik ben Ann. Voorheen fotomodel, nu huisvrouw en moeder. 6 jaar geleden vertrokken ik met mijn echtgenoot naar Amerika om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Het gras is altijd groener aan de overkant niet waar?

Nou niet dus. Rots, zand en insecten is wat ik kreeg. Toen werd ik ontevreden. Erg ontevreden. Een reisje door Europa zou me goed. Even mijn zinnen verzetten. En geloof me, het doet me meer dan goed. Blij dat ik weer hier ben. Thuis.

Ann wordt gespeeld door Stella Zwaan

 

*********************************************************************************************************************

Teddy

Ik weet eigenlijk niet goed waarom we dit nu doen.

Per slot van rekening woon ik al jaren in Amerika en speelt mijn leven zich nu daar af.

Maar het blijft toch je familie en je ouderlijk huis, nietwaar. Bovendien komt Ann ook uit dezelfde buurt.

Ik ben ergens ook wel nieuwsgierig hoe het met ze is. Zou vader veel ouder zijn geworden, wonen Lenny en Joey nog steeds thuis? Ik ben ook heel benieuwd hoe ze op Ann zullen reageren.

Met mijn familie kun je alles verwachten. Zelfs als je je voorbereidt op het ergste, kan het altijd nog erger. We gaan het allemaal wel zien, het is ten slotte maar voor een paar dagen.

Ik laat me niet meer gek maken, mij krijgen ze niet.

Teddy wordt gespeeld door Bertram Burggraaf

*************************************************************************************************************

Max

Ik ben Max, een oude man? Zo oud ben ik nog niet hoor, ik kan nog van alles aan!

Vroeger… toen was ik niet te houden: zette samen met MacGregor de hele West End op stelten, wist alles van de paarden op de renbaan, werkte dag en nacht voor de slagerij die ik van mijn vader had overgenomen. Ondertussen bracht ik in mijn eentje drie zoons groot, want aan Rosie, die inmiddels overleden vrouw van mij, had ik niet veel. En nu? Nu zit ik opgescheept met een luie flikker van een broer die zichzelf de beste chauffeur van de zaak noemt maar het verdomt op tijd op zijn werk te komen. En met twee zoons, de ene met een grote bek, de ander met een tot nu toe weinig geslaagde bokscarrière. Kwamen die jongens nou maar eens thuis met zo’n lief vrouwelijk meisje met behoorlijke referenties… Mijn oudste zoon is zes jaar geleden naar Amerika vertrokken, die zie ik niet meer terug naar huis komen.

Maar waag het niet mij een oude man te noemen, ik kan nog heel wat aan!

Max wordt gespeeld door Piet Hein van Gilse

********************************************************************************

 

Regie

Regisseren bij Drijfzand is een heerlijk avontuur. Kris kras door de wereldliteratuur.

Pinter dit seizoen. Een feest om aan te werken, zoeken naar de bedoelingen van de auteur, binnen het stuk alle lagen van de personages ontdekken en dan bedenken dat er nog een laag is.

Op het oog krankzinninge wendingen die toch ergens naar toe leiden. Prachtige taal, spannende thema’s en heerlijke acteurs die met je meegaan in je gekte.

Welkom in de wonderlijke wereld van Harold Pinter.

De regie is in handen van Gerard van Rijnstra