HAMLET

Hamlet

Jawel, Hamlet…Al meer dan vierhonderd jaar het stuk over de belangrijkste thema’s van het menselijk bestaan.

Wellust, macht, wreedheid, liefde en bedrog zijn de grootste levensthema’s die in dit Koningsdrama centraal staan. Daarnaast worden er vraagtekens gezet bij de natuurlijke orde der dingen en wordt er gezocht naar de rol die de mens in al dit geweld letterlijk te spelen heeft.

Hamlet is de prins van Denemarken. Hamlets vader is pas gestorven en zijn moeder is hertrouwd met zijn oom Claudius, de nieuwe koning. Hamlet is bitter, cynisch en vol haat jegens zijn oom en vervuld van afkeer jegens zijn moeder omdat die met Claudius getrouwd is.

Als de geest van zijn vader aan hem verschijnt en hem vertelt te zijn vermoord door  Claudius, raakt Hamlet geobsedeerd door de gedachte zijn oom te doden. Hij aarzelt echter en blijft redenen bedenken om niet tot actie te hoeven overgaan, waarop hij         zichzelf veracht vanwege zijn afwachtende houding. Hamlet is verliefd op Ophelia. Hij  wendt gestoordheid voor om er achter te komen of Claudius inderdaad de oude Hamlet  heeft vermoord.

Ophelia, waanzinnig door het verdriet om haar vaders dood en Hamlet’s vermeende krankzinnigheid pleegt zelfmoord. Steeds donkerder wolken pakken zich samen boven het kasteel en een bloedig einde lijkt onvermijdelijk.

De 10 acteurs voeren u kundig en soms zelfs lichtvoetig het tragische doolhof in.

Hamlet is de  vierde Shakespeare-productie van Drijfzand na Een Midzomernachtdroom (2002), Mac-Beth (2007) en King Lear (2011).

Regie : Gerard van Rijnstra    Productie : Edith Hazebroek  Techniek : Nico Vellinga

Spelers : Rolf Viervant, Fabian Smit,  Stella Zwaan, Frances Gallimore, Rodin Rijke, Rolf Oosthoek, Hans Pieter Stekelenburg,  Jordy Faber, Bertram Burggraaf en Wim Bol

Reserveren : www.drijfzand.nl  of  010-4781675 / 06-15230516

Voorstellingen: 23, 24, 25, 30, 31 januari en 1 februari 2015 in theater ‘t-Kapelletje,  v.d. Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam  aanvang 20.15 uur;   zondagen 14.15 uur             entree € 12,50

fotografie : Naomi en Celine Stekelenburg

 

 

de bitterzoet

de bitterzoet

oedipus