Orestes

ORESTES

Agamemnon, koning van Thebe, komt na jaren terug uit Troje. Hij wordt hartelijk welkom geheten door zijn vrouw, Clytamnestra. Echter, wat hij niet weet is dat zij al jaren een minnaar heeft, Aigistos.

Clytamnestra vermoordt samen met Aigistos haar man in zijn bed.

Orestes, de zoon van Agamemnon, die in ballingschap leeft, hoort van zijn zuster Elektra wat er gebeurt is en krijgt van de god Apollo opdracht zijn vader te wreken. Hij keert terug naar Thebe en doodt zijn moeder. Aigistos weet te ontsnappen. Vanaf dat moment wordt Orestes gekweld door de Furiën die wraak eisen voor de dood van Clytaimnestra. Tevergeefs zoekt Orestes hulp bij de broer van zijn vader, Menelaos, de man van de schone Helena, de uiteindelijke bron van alle verwikkelingen.

Onder aanvoering van Tyndareos, de vader van de vermoorde Clytamnestra, eist het volk van Thebe het leven van Orestes en Elektra.

Dan schiet echter eindelijk de god Apollo Orestes te hulp.

Een oeroude tragedie in een wel heel bijzonder jasje.

 Rolverdeling

Orestes :  Sjoerd Wortelboer ; Elektra  :  Anja Beverwijk; Agamemnon (d) : Eric Heugens;  Clytraimnestra (d) : Stella Zwaan; Aigistos  :  Gerard van Rijnstra ; Menelaos  (d) :  Eric Heugens; Helena (d) :  Stella Zwaan; Hermione (dochter van Menelaos en Helena) (d) :  Liselore Suur;  Pylades :  Eric van Poederooijen;  Apollo :  Bertram Burggraaf; Furiën : Jolijn van Keulen; Liselore Suur, Hester Eekhof, Sylvia van Eijnatten; Tyndareos  :  Jacques Börger; Latinus (d) :  Piet Hein van Gilse; Thaltybios (d) :  Bertram Burggraaf; Slaaf:  Piet Hein van Gilse

Regie : Gerard van Rijnstra    Productie :      Edith Hazebroek

voorstellingsdata :

1 t/m 10 maart 2019 in : Het Zakkendragershuisje, Voorstraat 13, 3024 RS Rotterdam

15, 16 en 17 maart 2019 in : theater ‘t Kapelletje, v.d. Sluisstraat 176, 3032 AX Rotterdam

aanvangstijden : vrijdag/zaterdag : 20.15 uur zondag : 14.15 uur    entree : € 12,50

trailer

reserveren