De Drie Zusters

De drie zusters

Eén van de belangrijkste stukken van Tsjechov (1860-1904. Tsjechov was een tijdgenoot van onder andere Oscar Wilde en Emile Zola, die hij bewonderde.

In de drie zusters voelen we het einde van de fin de siècle naderen, zij het dat het in het dan nog feodale Rusland trager tot uiting kwam. De officieren en de drie zusjes leven in volledige lethargie en filosoferen en drinken er lustig op los en doen eigenlijk niets.

In de drie zuster draait het vooral om onvervuld verlangen, melancholie, jaloezie en het onvermogen om lief te hebben.

Uiteraard komen er ook hier bijzondere types voor, kenmerkend voor Tsjechovs werk. Zij verluchtigen het stuk dat niet als zwaar drama gespeeld wordt, maar eerder als absurdistische komedie. Ongeveer zoals  Tsjechov het zelf bedoelt heeft.

Regie: Gerard van Rijnstra

Rolverdeling :

Prozorov, Andrei Sergejevitsj: Sjoerd Wortelboer; Natasja, Natalja Ivanovna, zijn verloofde, later zijn vrouw: vacant; Olga, zijn zuster: StellaZwaan; Masja, zijn zuster: vacant; Irina, zijn zuster:Emma Agricola; Koelygin, Fjodor Iljitsj, leraar aan het gymnasium, echtgenoot van Masja: Nico Nijenhuis; Versjinin, Alexander Ignatjevitsj, luitenant-kolonel, batterijcommandant: Eric van Poederooijen; Toezenbach, Nikolai Lwovitsj, baron, eerste luitenant: Bertram Burggraaf; Soljony, Vasili Vasiljevitsj, stafkapitein: Dick Janson; Tsjeboetykin, Ivan Romanovitsj, militair arts: Piet Hein van Gilse

Speeldata: 29 april t/m 15 mei 2022 aanvang: vrijdag en zaterdag 20.15 uur, zondags om 14.15 uur

toegangsprijs: €15,-

Locatie: Het Zakkendragershuisje, Voorstraat 13, 3023 RS Rotterdam

Reserveren

Coronaregels die met ingang van 25 september 2021 gelden
in het Zakkendragershuisje.

Vanaf 25 september 2021 heeft u, naast uw toegangskaartje, voor elke voorstelling in het Zakkendragershuisje een coronatoegangsbewijs nodig in combinatie met een legitimatiebewijs. Het coronatoegangsbewijs is de QR-code die u kunt aanmaken met de Corona Check-app of via coronacheck.nl als u een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve PCR-test van Testen voor Toegang heeft.

QR-code Coronacheck: https://coronacheck.nl/

Testen voor toegang: https://www.testenvoortoegang.org/

De QR-code wordt gescand bij de ingang van het theater, waarbij u een geldig legitimatiebewijs moet kunnen tonen.

Het coronatoegangsbewijs is door de overheid voor alle theaters verplicht gesteld. Hierdoor kunnen wij de 1,5 meterregels loslaten.
In ons theater is op dit moment een capaciteit van 30 personen.

Mocht u liever niet meer naar de voorstelling komen omdat u niet gevaccineerd bent, niet wil testen of het niet prettig vindt om de 1,5 meter los te laten, dan begrijpen wij dat en kunt u uw geld terugvragen.

Wij hopen dat deze maatregelen maar van korte duur zijn en wij u weer volop, zonder QR-code, in ons theater mogen ontvangen.